Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ

Αγγλία - Ανέπαφη ξανά η εστία του "Dimi" - βασικός ο Σταφυλίδης
Η αγωνιστική χρονιά που διανύει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Κατέβασε "ρολά" σε ακόμη μία αναμέτρηση της Μίντλεσμπρο, και ήταν ένας από τους κύριους λόγους μαζί με το σκόρερ Λιντμπίτερ, που η ομάδα του πέρασε με 1-0 από την έδρα της Μπρέντφορντ. Η "Μπόρο" είναι στην τρίτη θέση της Championship και δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι ο "Dimi", είναι ο φύλακας - άγγελός της. Βασικός στο αριστερό αμυντικό άκρο της Φούλαμ, για ένα ακόμη παιχνίδι ο Κώστας Σταφυλίδης. Ακολούθησε τη γενική αστάθεια της ομάδας του, στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, και η ήττα με 2-1 από την Μπλάκμπερν έμοιαζε επόμενη.
Ισπανία - Ήττα Βύντρα από Βαλβέρδε
Βασικός για τη Λεβάντε, ο Λουκάς Βύντρα. Στο κέντρο της άμυνας με τον Ελ Αντουά, δεν μπόρεσε να αποφύγει την εντός έδρας ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, με 2-0. Ο Νίκος Καράμπελας, ήταν εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της Βαλένθια.
Ιταλία - Γκολ ο Ταχτσίδης, αποβολή ο Μανωλάς
Άλλη μία γκέλα της Ρόμα, εντός έδρας με την Έμπολι. Με δύο Έλληνες στη βασική τους ενδεκάδα οι "τζαλορόσι". Ο μεν Χοσέ Χολέμπας στο αριστερό αμυντικό άκρο, ο δε Κώστας Μανωλάς στο κέντρο αυτής με παρτενέρ τον Γιανγκά - Εμπιουά. Μάλιστα ο Κώστας Μανωλάς απεβλήθη στο 37ο λεπτό υποπίπτοντας σε πέναλτι στον Σαπονάρα και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα. Συνεχίζει την αποθεραπεία του ο Βασίλης Τοροσίδης, μένοντας εκτός αποστολής. Γκέλα, αν αναλογιστεί τη χρονιά που πραγματοποιεί, και για την Μπολόνια του Μάριου Οικονόμου. Ωστόσο ο Έλληνας αμυντικός ήταν εξαιρετικός στα καθήκοντά του στο κέντρο της άμυνας των "ροσομπλού", απέκρουσε όλες τις επιθέσεις της Πεσκάρα, με το ισόπαλο 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Την Κυριακή, έλαμψε το άστρο του Παναγιώτη Ταχτσίδη στη Σικελία. Ο Έλληνας μέσος αγωνίστηκε στα χαφ και άνοιξε το σκορ, οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, μετά από ασίστ του Γκρέκο. Ωστόσο, αυτό δεν έφτανε για τη Βερόνα που γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Παλέρμο στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα". Εκεί, όπου ήταν παρών τόσο ο Βαγγέλης Μόρας στο κέντρο της άμυνας, όσο και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που δεν ξεκίνησε βασικός ωστόσο πέρασε μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του ματς, στη θέση του Σάλα. Εξαιρετική εμφάνιση - ακόμη μία - και για τον Ορέστη Καρνέζη. Κατέβασε "ρολά" στο Friuli και την αναμέτρηση της Ουντινέζε με τη Γιουβέντους (0-0). Ο Στραματσόνι πίνει νερό στο όνομά του, ο Ορέστης Καρνέζης κέρδισε με το σπαθί του τη θέση κάτω από τα γκολπόστ της Ουντινέζε και αξίζει αρκετούς επαίνους, αρκεί να θυμηθεί κανείς την αβεβαιότητα μέσα στην οποία ξεκίνησε τη σεζόν. Ο Παναγιώτης Κονέ ήταν τιμωρημένος και δεν αγωνίστηκε. ΟΓιάννης Φετφατζίδης δεν αγωνίστηκε με την Τζένοα, καθώς ανήκει πλέον στην Κίεβο Βερόνα.
Γερμανία -  Βασικός ο "Papa", στον πάγκο Παπαδόπουλος, Καπίνο
Από τον πάγκο είδε ο Στέφανος Καπίνο, τη μεγάλη νίκη της Μάιντς επί της Πάντερμπορν με 5-0, άλλη μία φορά προτιμήθηκε ο Κάριους κάτω από τα γκολπόστ. Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ έληξε το "ντέρμπι των Ελλήνων". Για τη γηπεδούχο Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έμεινε στον πάγκο, για τη φιλοξενούμενη Ντόρτμουντ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε βασικός στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Χούμελς, με εξαιρετική παρουσία μάλιστα. Στον πάγκο της Άουγκσμπουργκ έμεινε ο Γιάννης Γκέλιος, στη σημαντική νίκη επί της Χόφενχάιμ με 3-1. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι μόλις 22 χρονών και αναμένεται να πάρει τις ευκαιρίες του στη συνέχεια. Η ομάδα του, πάντως, τα πάει περίφημα, είναι στην 5η θέση της Bundesliga.
Πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου