Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

THE DIVERGENT SERIES (2014-2017)

 Από τον ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΔΗ


Και για μια ακόμα φορά μεταφερόμαστε στο μέλλον, όπου οι μόνοι άνθρωποι που έχουν απομείνει στην Αμερική, έχουν συσπειρωθεί σε μία κοινωνία, η οποία έχει διαιρεθεί σε πέντε ομάδες, φατρίες. Μια νεαρή κοπέλα ετοιμάζεται να πάρει μια απόφαση ζωής, και να αντισταθεί στην σκληρή και αδίστακτη ηγέτ… Και τώρα πολλοί θα πείτε «Το έχουμε ξαναδιαβάσει αυτό το άρθρο… Είναι το Hunger Games!». Όχι, φίλοι και αναγνώστες, μιλάμε για μια «τελείως διαφορετική» ταινία, το Divergent. Παρά τις τρομακτικές ομοιότητες με τους «Αγώνες», η ταινία κατάφερε να κάνει θραύση, παγκοσμίως.
 Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ταινίες είναι στηριγμένες στα ομώνυμα βιβλία, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε δυνατό fan-base για να τις υποστηρίξει.

Divergent (2014)



Υπόθεση: Η πρώτη ταινία αυτού του δυναμικού franchise, μας εισάγει στον κόσμο της Τρις, μιας έφηβης κοπέλας η οποία αναγκάζεται να μεγαλώσει γρηγορότερα από όσο περίμενε. Αφού επιλέγει την φατρία της, υποβάλλεται σε μια σειρά δοκιμασιών για να παραμείνει στην νέα της «οικογένεια». Φυσικά τα πράγματα δεν γίνεται να είναι τόσο απλά. Η Τρις κουβαλάει μαζί της ένα μεγάλο μυστικό, το οποίο μπορεί να βάλλει την ίδια αλλά και αυτούς που αγαπάει σε μεγάλο κίνδυνο. Με την βοήθεια του Φορ θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί και να καταπολεμήσει όλες τις δυσκολίες που θα βρεθούν στον δρόμο της.

Insurgent (2015)

 

Η αναμονή των φανατικών επιτέλους τελείωσε, καθώς η δεύτερη ταινία βγαίνει αυτόν τον μήνα στις σκοτεινές αίθουσες. Όπως λένε και οι παραγωγοί της ταινίας «Στο Divergent δημιουργήσαμε έναν καινούργιο κόσμο, στο Insurgent θα τον διαλύσουμε», οπότε ετοιμαστείτε για μια δόση extra-δράσης, και extra-ρομάντζου.
 Υπόθεση: Η Τρις πρέπει να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς της δαίμονες και να συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον μιας ισχυρής συμμαχίας, η οποία απειλεί να καταστρέψει την κοινωνία της. Φυσικά, στο πλευρό της έχει τον Φορ και πολλούς άλλους συμμάχους.

Allegiant: Part 1 (2016)


Πολλές λεπτομέρειες για την τρίτη ταινία δεν έχουμε, αφού αυτή θα βγει την άνοιξη του 2016 (!!υπομονή!!), αλλά ξέρουμε πως το τρίτο και τελευταίο βιβλίο θα χωριστεί σε δύο ταινίες. Τι να πει κανείς…
 Υπόθεση: Η Τρις και ο Φορ τολμούν να βγουν στον κόσμο πέρα από το τείχος, υπό την  προστασία ενός μυστικού οργανισμού, με το όνομα «Προεδρείο της Γενετικής Πρόνοιας».

Allegiant: Part 2 (2017)

 Μόνο ένα πράγμα έχω να σας πω… Βασικά μια ημερομηνία! 2017! Από ό,τι καταλαβαίνετε, η τελευταία ταινία αργεί πολύ.
 Υπόθεση: Η Τρις και ο Φορ αγωνίζονται για να σταματήσουν την αυταρχική βασιλεία του Προεδρείου της Γενετικής Πρόνοιας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ηθοποιοί: Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jai Courtney, Ray Stevenson, Zoë Kravitz, Miles Teller, Tony Goldwyn, Ansel Elgort, Maggie Q, Mekhi Phifer, Kate Winslet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου