Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΖΟ

Το μυστήριο με τα περίεργα μηνύματα τα οποία έρχονταν από το σύμπαν κατάφεραν να λύσουν οι επιστήμονες, σε ένα «γρίφο» που απασχολούσε την επιστημονική κοινότητα από το 2007.
Τα μηνύματα αυτά διαρκούν πολλές φορές λιγότερο από ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Μάλιστα πολλά από αυτά έχουν παράξενα χαρακτηριστικά τα οποία έχουν μάλιστα οδηγήσει σε εικασίες ότι μπορεί να προέρχονται από κάποιας μορφής εξωγήινη ζωή. Πλέον όμως το μυστήριο λύθηκε.
Όπως μεταδίδει η Independent, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα μυστηριώδη αυτά μηνύματα από έναν συγκεκριμένο γαλαξία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γαλαξίας αυτός πιθανόν να δημιουργήθηκε από την έκρηξη την σύγκρουση δύο αστέρες νετρονίων, όπως αναφέρει το περιοδικό «Nature». Πιθανότατα ο ήχος που ακουγόταν να προέρχονταν από τη σύγκρουση αυτή, καθώς οι δύο αστέρες σταδιακά έγιναν ένας.
Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ελπίζουν να καταφέρουν να δημιουργήσουν νέα μέσα τα οποία θα είναι σε θέση να μετρήσουν τις εκρήξεις και να καταφέρουν να εντοπίσουν από που προέρχονται.
Πηγή: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου