Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

10 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗ NASA

Από την ΜΑΤΙΝΑ ΛΑΜΠΑΚΗ


Παρόλο που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό,καθημερινά χρησιμοποιούμε όχι μόνο 10 αλλά και περισσότερα τεχνολογικά επιτεύγματα που πρώτη η NASA ανέπτυξε.Αν και αρχικά σχεδιάστηκαν για να διευκολύνουν στα διαστημικά προγράμματα,τελικά φάνηκαν χρήσιμα σε όλους.Έτσι τα διαστημικά προγράμματα δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι ξένο προς εμάς. 

1.Έχετε παρατηρήσει ότι η επιδερμίδα σας από πολύ κοντά μοιάζει με σεληνιακό τοπίο με λακκούβες και κορυφές;Ε λοιπόν,η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η NASA για να σκανάρει και να απεικονίσει τις σεληνιακές επιφάνειες σε 3D χάρτες είναι ακριβώς η ίδια που σκανάρει και την επιφάνεια του δέρματος με σκοπό τη δημιουργία στοχευμένων φαρμάκων και καλλυντικών.Εν συντομία,θα έπρεπε η να ευχαριστείτε την NASA για το καθημερινό σας make up. 3.Αν πληρώσατε αρκετά χρήματα για τα εξαρτήματα του μπάνιου σας,τότε πιθανώς να είναι φτιαγμένα από υψηλής τεχνολογίας κράματα μετάλλων, που η NASA ανέπτυξε,τα οποία καταπολεμούν την θερμοκρασία του νερού.Δηλαδή,οι βαλβίδες είναι ικανές να αλλάξουν μορφή ανάλογα μην υψηλή θερμοκρασία.Και όταν το νερό έχει ξανά τη θερμοκρασία που εμείς επιθυμούμε, ξαναπαίρνουν την αρχική τους μορφή.Αυτό σημαίνει πως αν υπερβολικά ζεστό νερό φτάσει στη ντουζιέρα σας, η ίδια η βαλβίδα θα κλείσει προστατεύοντάς σας από το να γίνετε ψητοί. 4.Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε πως η μόνωση του σπιτιού σας δεν σχεδιάστηκε για εσάς αλλά για να καλυφθούν τα σεληνιακά οχήματα;Κι όμως!Ακόμη,αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης η ως προστασία από το υπερβολικό κρύο. 5.Χάρη στην τεχνολογία που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του '60 για την αεροναυπηγική βιομηχανία,οι gamers σε όλο τον κόσμο μπορούν να εκπληρώσουν τις αποστολές τους συνεργαζόμενοι με άλλους συμπαίκτες από όλο τον κόσμο.Και όλα αυτά επειδή η τεχνολογία που περιέχουν τα ασύρματά σου ακουστικά βασίζεται στην πρώτη αποστολή στο φεγγάρι.Έτσι,εσύ μπορείς να παίζεις call of duty. 

6.Ακόμα και φωτοβολταϊκά,που πιθανώς να έχεις στη στέγη του σπιτιού σου, οφείλουν την ύπαρξή τους στην ανάγκη της NASA να βρει έναν τρόπο να παρέχει ενέργεια στις τηλεκατευθυνόμενες και μακροχρόνιες αποστολές της. 

7.Δεν πρόκειται ακριβώς για μια καθημερινή δραστηριότητα, αλλά όλοι περάσει καλά σε αυτό.Λοιπόν,το τρενάκι του λούνα παρκ σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας το λογισμικό δομικής ανάλυσης που και πάλι η NASA ανέπτυξε. 

8.Όταν οι πράκτορες του FBI χρειάζεται να αναλύσουν ένα βίντεο,η τεχνολογία που τους βοηθά να σταθεροποιήσουν τις λήψεις και να τρέξουν μια λεπτομερή ανάλυση δημιουργήθηκε από τη NASA. 

9.Η πραγματογνωμοσύνη της NASA στην αναπαράσταση της ροής του υγρού μέσα στις μηχανές των ρουκετών βοήθησε την ιατρική επιστήμη να αναλύσει τη ροή του μέσα στην καρδιά και να δημιουργήσει μια μικρή αντλία για αυτό περιποιείται τους ασθενείς που επρόκειτο να κάνουν μεταμόσχευση. 

10.Οι συσκευές που χρησιμοποιεί η NASA για να ανιχνεύει τις ατμοσφαιρικές αλλαγές,σχετίζονται με την τεχνολογία που ανιχνεύει σθεναρούς πράκτορες και τοξικές χημικές ενώσεις που θα προκαλούσαν μεγάλες καταστροφές και θανάτους.Ουσιαστικά μας προστατεύουν από τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου