Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Από την Αγγελική Σαουλίδου
     


Στις μέρες μας οι άνθρωποι δεν σέβονται την διαφορετικότητα του άλλου, καθώς δεν υπάρχει αλληλεγγύη. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να δεχτούμε το διαφορετικό αντί να το κρίνουμε έντονα, για το λόγο ότι, κανείς δεν είναι ίδιος με τους άλλους και αυτό εξάλλου μας κάνει ξεχωριστούς. 
 Οι άνθρωποι τρομάζουν με το διαφορετικό, γιατί δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν. Και εδώ ίσως να ταίριαζε η φράση: «Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν». Γιατί θα πρέπει να ανεχόμαστε και να σεβόμαστε «τα θέλω» και τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, όπως μας ανέχονται και αυτοί. 
 Ένα κράτος ή μια κοινωνία, δεν μπορεί να λειτουργήσει και να συνεχίσει, χωρίς να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών της. Τα μέλη μιας κοινωνίας, είναι καλό να δείχνουν ανθρωπιά και ενδιαφέρον για το «διαφορετικό» συνάνθρωπό τους κάτω από όλες τις συνθήκες, και, όχι μόνο όταν θα βρίσκονται οι ίδιοι σε κίνδυνο. Για παράδειγμα, οι πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας, έχουν διαφορετική θρησκεία και διατροφικές συνήθειες από εμάς. Θέλουν τους δικούς τους χώρους λατρείας για να μπορέσουν να εκφράσουν ελεύθερα την πίστη τους. Επομένως είναι σωστό να τους βοηθήσουμε να εκφράσουν τα πιστεύω τους, γιατί και εμείς θα θέλαμε αυτήν την αντιμετώπιση αν για οποιοδήποτε λόγο βρισκόμασταν σε άλλη χώρα. 
 Συνοψίζοντας, πιστεύω πως θα πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα του άλλου, καθώς η αλληλεγγύη είναι βασική για την ομαλή λειτουργία μιας κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου